Typarbetsplats montage

typarbetsplats montage

arbetsplats med krav på flexibilitet

Montage utförs traditionellt vid ett bord, men på industrierna idag kan de lika väl utföras vid ett löpande band eller på en station i produktionslinjen. Grundkraven är givetvis de samma oavsett var montaget utförs, men för att nå rätt effektivitet med rätt ergonomiska villkor krävs olika åtgärder och lösningar för att anpassa stationen efter de skiftande förutsättningarna. De flesta strävar efter en flexibel produktion där arbetsuppgifterna varieras mellan arbetstagarna, där skiftarbete utövas eller där det periodvis kan förekomma inhyrd personal. Detta ställer krav på arbetsplatsens utformning så att montagestationen kan anpassas efter behoven hos de olika personerna och arbetsuppgifterna.

belysningen en stor utmaning

Att utföra något slags montage är vanligt på de flesta tillverkande industrier, men vanligt är också att man upplever vissa förbättringsmöjligheter.

Enligt en undersökning som Novus har gjort för Belysningsbranschen anser endast 15% att belysningen på deras arbetsplats är anpassad efter deras behov. Andra vanligt förekommande klagomål är exempelvis att det saknas förvaring för verktyg, man får ont i axlar och rygg, slangar och kablar är i vägen, det är tunga lyft, man drabbas ofta av huvudvärk och så vidare.

Med vår typarbetsplats för montage går vi igenom alla delar på arbetsplatsen för att hitta de lösningar som passar just dig.

Resurser

Vi delar gärna vår kunskap kring industriell arbetsmiljö. Här kan du ladda ner och fördjupa dig, här hittar du praktisk vägledning som du kan använda i det dagliga.

Få expertråd på plats

Våra tekniska innesäljare finns alltid tillgängliga för frågor – behöver du ytterligare expertis kring buller är våra specialister aldrig långt borta. Kontakta oss redan idag!

kontakt_150x150.png

Telefon: 0322-60 68 50

Kontakta oss