Lyft och lastsäkring

Lyft

Vi har kunskapen som minimerar riskerna

Olycksstatistiken talar tyvärr sitt tydliga språk. Lyft- och lastsituationer är förknippade med flera riskmoment och det sker olyckor. Men riskerna går att förebygga och reducera. Med en välplanerad arbetsmiljö och säkra rutiner kan de flesta olyckor undvikas. Våra experter visar hur.

Kunskap är nyckeln

En riktigt utformad arbetsplats och rätt redskap skapar förutsättningarna, kunskap och kommunikation gör den verkliga skillnaden. På Gigant erbjuder vi alla delar och vår kompetens inom lyftteknik, rutiner och produktval ger en helhet som skiljer oss från mängden.

Vi guidar dig genom frågeställningarna och utformar en lika kostnadseffektiv som säker lösning. Enklare för dig, tryggare för din personal.

Fem steg till säkrare lyft

Med vår metod går vi igenom alla behov och krav för att skapa en lyftsäker arbetsplats. En stor del av utformningen styrs av Arbetsmiljöverkets föreskrifter och ingår självklart i våra lösningar. Gigant har lösningarna för en säkrare industriarbetsplats.

1. Val av produkt

Vi anpassar all utrustning till er arbetsplats för att varje lyft ska kunna göras korrekt.

2. Dokumentation

Vi säkerställer att varje produkt håller rätt kvalitet och innehåller bruksanvisningar, certifikat med mera.

3. Rutiner

Vi hjälper er att systematisera arbetsmiljöarbetet och skapar ett högt säkerhetsmedvetande.

4. Utbildning

Säkerställer att produkterna används rätt och lyften sker med minsta möjliga risk. Vi utbildar all personal.

5. Inspektion

Alla lyftprodukter har ett krav på inspektion och den måste också journalföras. Vi har verktygen och kunskapen för att göra detta arbete så enkelt som möjligt.


Referenser

På Gigant jobbar vi nära våra kunder och samarbetar för att utveckla morgondagens industiarbetsplatser.

Här ser du exempel inom lyft.

Resurser

Vi delar gärna vår kunskap kring industriell arbetsmiljö. Här kan du ladda ner och fördjupa dig, här hittar du praktisk vägledning som du kan använda i det dagliga.

Få expertråd på plats

Våra tekniska innesäljare finns alltid tillgängliga för frågor – behöver du ytterligare expertis kring lyft är våra specialister aldrig långt borta. Kontakta oss redan idag!

kontakt_150x150.png

Telefon: 0322-60 68 50

 

Kontakta oss